Renovera köket med liten budget

Jag ska vara ärlig, vem vill renovera ett kök när man har möjlighet att låta någon annan göra det åt en? Ibland behöver vi alla vår egen tid för att få jobbet gjort. Men ibland har vi helt enkelt inte den lyxen. Även om jag hade råd att betala ville jag renovera mitt kök hemma själv och med lite pengar, eftersom jag ville lära mig hur man gör och spara lite pengar på sikt. Frågorna var dock många när det gällde byggregler men tanken var fortfarande att försöka själv.

Egentligen behövdes inte ett nytt kök i hemmet men eftersom färgerna var helt fel så fick det bli så i alla fall. Byta köksluckor är ett billigt, men enkelt sätt att förnya köket snabbt.

Internet är fullt av tips, videor och guider om hur du kan renovera sitt kök. Nästan alla riktar sig till människor som anlitar en entreprenör och spenderar en oerhörd summa pengar. Jag är här för att berätta för dig att man kan renovera sitt kök hemma med lite pengar, men ändå få snygga resultat. Precis som jag gjorde.

Börja alltid med att maskera alla delar av köket ni inte vill att det ska vara ny färg på. Köp en kvalitetsfärg när du ska måla så slipper man måla lika många gånger. Läs omdömen om färgen och se till att den är anpassad för inomhusbruk.

Nya köksluckor behöver inte alltid bli en förmögenhet för plånboken. Många kökstillverkare tillverkar sina kök i standard storlekar och många gånger kan man få tag på köksluckor som passar kökets stomme som redan är installerad. Man slipper här inte bara att riva köket utan man slipper också bygga upp ett nytt.

En billigare variant än att köpa nya köksluckor när du vill byta köksluckor kan vara att måla dem. Finns det ett fräst mönster i dem kan man med enkelhet spackla och slipa ner ytan tills den blir slät och fin innan du applicerar färgen. notera att du även kan behöva hjälp från en elektriker nacka när du ska installera armaturerna.