3 tips för den som ska lägga om taket 

3 tips för den som ska lägga om taket 

 

Att renovera eller lägga om taket är något som många måste göra under sitt liv. Det kan bero på att taket är slitet, eller att en takpanna har lossnat, eller att man helt enkelt vill byta ut taket och lägga ett nytt i ett annat material. Oavsett anledning finns det ett par saker att tänka på, om man ska genomföra en takrenovering. Här kommer 3 tips för den som ska lägga om sitt tak och behöver lite hjälp på traven!

 

  1. Välj rätt material

 

Om man ska byta material på sitt tak finns det många olika varianter att välja mellan. Man kan gå för klassiska tegelpannor, för modernare betongtak eller något annat, mer budgetvänliga alternativ. Valet av material beror på budget och vilken hållbarhet man vill ha, samt vilken look man vill åt. Besök en återförsäljare av tak och fråga vad som passar bäst för huset, både i stil och i hållbarhet.

 

  1. Göra själv eller anlita hjälp?

 

Den stora frågan – ska man renovera själv eller anlita en takläggare Stockholm? Det enkla svaret är såklart att anlita professionell hjälp. Det går att göra själv men det är otroligt skönt att veta att man får hjälp av någon som vet vad den sysslar med.

 

  1. Renovera istället för att byta

 

Många husägare vill byta ut hela taket direkt för att få till rätt utseende på huset, men det är otroligt mycket mer jobb att byta ut taket än vad det är att renovera det. Om behovet för ett byte finns ska man såklart göra det, men i många fall räcker det att bara renovera. Att byta i onödan kan kosta mycket pengar och det kan vara lämpligare att i sådana fall vänta tills taket blir mer slitet innan man byter.