3 tips på hur man får en grönare arbetsplats

3 tips på hur man får en grönare arbetsplats

 

Att värna om miljön är något som alla företag och arbetsplatser borde göra. Det är viktigt, både för planeten, men även för den bild man som arbetsplats visar utåt. Man vill ju inte verka som något ignorant företag som inte bryr sig om miljön, eller hur? Det ger en bättre bild utåt om man kör ett fossilfritt fordon som företagsbil, än ett miljöfarligt, till exempel.

 

Det kan vara bra att veta vad det finns för olika åtgärder som man kan ta för att bli bättre på att värna om miljön. Vi har listat våra 3 bästa tips på hur man kan bli en grönare arbetsplats. ett exempel kan tex vara att skaffa grönytemaskiner som går på el istället för bensin.

 

  1. Byt ut fordonen

 

Om man jobbar på en arbetsplats som är i behov av fordon, vare sig det är bilar eller andra arbetsfordon, kan det vara klokt att se över vad man använder. Idag finns det mängder av elektriska arbetsfordon som man kan använda sig av som är mycket snällare mot miljön än vad traditionella, bensindrivna är. Att köpa en elfordon kan faktiskt göra underverk för miljön!

 

  1. Återvinn

 

Att återvinna är bra för miljön och en självklarhet för många idag. Om ens arbetsplats inte återvinner, är det hög tid att få dem att börja. Det gör man men enkla medel genom att bara sortera soporna och återvinna avfall på rätt ställe. En barnlek som trots allt gör jorden till en renare plats. En skicklig städfirma hjälper till att hålla rent och vattnar även era blommor för att ha en så naturlig arbetsplats som möjligt.

 

  1. Inför gröna dagar

 

Att äta vegetariskt är något som gör underverk för miljön. Försök att införa gröna dagar på jobbet! Om ni har en restaurang eller ett cafe kan de servera grönt under en dag i veckan, eller om ni har matlådor kan ni försöka komma överens om en dag i veckan där alla äter vegetariskt! Enkla medel kan göra stor skillnad. Tänk på att en elektriker många gånger kan vara nödvändig för felsökning av laddstationer och liknande, så det är bra att ha en sådan på speeddial om du driver företag inom elfordon.