Trådat nätverk mellan fastigheter

Om man äger ett litet eller medelstort företag och företaget växer kommer man oundvikligen att behöva utöka företagets nätverk. Då uppstår frågan: ska man investera i en trådlös anslutning eller är det bättre med en trådbunden anslutning?

Som du säkert vet har ett trådbundet nätverk vissa fördelar jämfört med trådlösa nätverk, nämligen att de är mycket snabbare och säkrare. Ett trådbundet nätverk kommer ingen kunna hacka sig in i lika lätt som ett wifi nätverk eftersom inga signaler skickas i luften. De är till och med mer motståndskraftiga mot elektromagnetiska störningar så ingen kan störa ut ditt nätverk. Så om du vill få ut det mesta av din nätverksanslutning när du förlänger den från en byggnad till en annan är en fast installation nätverk att föredra. Detta kräver dock att du drar nätverkskablar utomhus – vilket kan vara en något mödosam process, men en elektriker stockholm hjälper dig snabbt igång.

De aspekter du måste ta hänsyn till när du ska dra nätverkskabel är om kabeln är anpassad för utomhusbruk. De flesta kablar är inte det så fråga i butiken när du köper kabeln om vilka temperaturer som kabeln klarar av att jobba i. En internet förstärkare kommer under många namn, accesspunkt eller mesh, vilket ska man ha?

Har du redan investerat i en dyr nätverkskabel som inte är anpassad för låga temperaturer eller regn så kan man köpa en kabelkanal som är anpassad för just detta. Kabelkanaler för utomhusbruk hittar du hos de flesta bygghandlare och välsorterade elbutiker. För att dra nätverkskabel i hus krävs inga större kunskaper inom installation, men datasupport är att föredra. Kanske har du spikat upp lampsladdar innan med hjälp av kabelklipps, denna installation kommer inte vara svårare än så. Men ska man dra en kabel mellan hus så har du en utmaning då kabelkanalerna kräver att de grävs ner 50-70cm ner i marken där frosten inte kan nå den. Fram med spaden och börja gräv så kommer du snart ha internet i superhastighet i intilliggande fastigheter.