Olika fack för olika yrkesgrupper

Att gå med i facket är något av det viktigaste man kan göra som anställd. Det ger en trygghet kring allt man kan tänka sig. Det är dessutom en bra väg att vända sig till om man behöver rådgivning gällande löner, rättigheter eller vad som helst som är relaterat till yrkeslivet. För den som redan är medlem i facket kan vi bara gratulera, det är ett bra val som kommer att leda till goda råd och schyssta villkor. För er som inte har gått med – nu är det väl ändå dags att gå med. I den här artikeln kommer vi att ge er lite information om vilket fack ni ska gå med i baserat på er yrkesgrupp.

Fack för statligt anställda

För den som är anställd inom statliga verksamheter är ST Fackförbund rätt väg att ta. Det är ett fack som är skapat för just statligt anställda och kan därav ge rätt rådgivning och den rätta vägledningen för er. Facket ST har en egen hemsida där man kan bli medlem.

Fackförbund för läkare

För läkare är Sveriges Läkarförbund rätt fack att gå med i. Där finns rådgivning och all information som man behöver som läkare, vare sig man är privatläkare eller om man arbetar för kommun eller landsting.

Fackförbund för tjänstemän

Unionen är ett fackförbund som är tämligen bredare, där många olika yrkesroller kan gå med. De kallar sig för ett fackförbund för tjänstemän, vilket kan vara allt från receptionister, till designers eller högt uppsatta tjänstemän inom bank eller försäkringsbolag. Besök deras hemsida för att ta reda på om ni är en matchning.

Fackförbund för andra yrkesgrupper

För andra yrkesgrupper, eller egentligen för alla olika yrkesgrupper, är det bästa alternativet att googla på er yrkesroll och fackförbund. På så vis kan ni hitta rätt fack för er. Gå med i facket!